El Petit de Cal Eril – Fites del XXI Festival de Poesia de la Mediterrània

En aquesta primera peça de videoart oferim un fragment del concert d’El Petit de Cal Eril, àlies de Joan Pons Villaró, que es va fer a la Sala Petita del Teatre Principal el XX de maig de 2019.

El Petit de Cal Eril és un músic català del Principat, originari de la Segarra, que ha creat, amb una banda magnífica, un pop metafísic entre el folk-rock i la psicodèlia.

Després de cinc discos singulars i excel·lents —Per què es grillen les patates (2007), I les sargantanes al sol (2009), Vol i dol (2010), La figura del buit (2013) i La força (2016)— va treure Triangular (2018), que consta de tres discs. Aquest és el bessó del concert, on tot gira al voltant del número tres, amb tres cançons als tres discos, que no tenen un ordre lineal i gravades en tres estudis diferents en tres èpoques de l’any, que fou un gran èxit.

En el seu format de banda sembla que jugui, que fer música sigui per a ell com la continuació d’una forma alegre i desimbolta de viure, que manifesta amb un somriure gairebé permanent. Les seves lletres no acaben de ser mai explícites, i la seva sonoritat té un punt aparentment ingenu i, fins i tot, naïf, que embolica en ambients equidistants al pop i al folk i que posen la pell de gallina amb una creactivitat fantàstica. Música poètica i il·luminadora.

Aquest va ser un dels primers concerts de la gira Energia fosca d’El Petit de Cal Eril, amb tota la força de l’espontaneïtat, el fulgor improvisatiu i la frescor creativa que això comporta. En aquests temps difícils per a la cultura, volem aconsellar que els escoltadors que vulguin adquirir directament músiques d’El Petit de Cal Eril ho facin a aquest enllaç https://colmado-eril.myshopify.com/

XXI Festival de Poesia de la Mediterrània