Louise Dupré – XXII Festival de Poesia de la Mediterrània

Louise Dupré, poeta i novel·lista, va néixer a Sherbrooke (el Quebec) l’any 1949. El 1987 es va doctorar en estudis literaris a la Universitat de Mont-real. És especialista en poesia quebequesa i ha estat professora de la Universitat del Quebec a Mont-real des del 1988 al 2008, on va dirigir la revista universitària Voix et Images: littérature québécoise.

Ha publicat més de dotze llibres de poemes, dos dels quals, Plus haut que les flammes (2010), traduït al català per Lidia Anoll, i La main hantée (2016), reberen el Prix du Gouverneur général du Canada. Ha escrit un llibre de contes, L’été funambule, i quatre novel·les: La memoria, La voie lactée, L’album multicolore (traduït al català per Montserrat Gallart) i Théo à jamais.

A Louise Dupré li agrada col·laborar amb artistes de disciplines diferents: pintors, directors de teatre i de cinema, videoartistes, músics i coreògrafs. Ha fet una peça teatral, Tout comme elle (2006), estrenada al Quebec, Mont-real i Ottawa. Amb Plus haut que les flammes, el 2011, es va fer un espectacle multimèdia presentat a Europa i un llargmetratge.

Louise Dupré és membre de l’Académie des lettres du Québec i de la Société royale du Canada. El 2014 va rebre l’Ordre du Canada per la seva aportació a la literatura quebequesa. Forma part del Comitè de Dones del Centre Quebequès del PEN internacional.

La seva poesia és com un far que ens orienta i ens il·lumina alhora, lletra musical i essencial.  Los comentarios están cerrados.