Gonzalo Navaza – XXII Festival de Poesia de la Mediterrània

Poeta, narrador i traductor en llengua gallega. Va néixer a Lalín (Pontevedra) el 1957. Va estudiar Filologia a Santiago de Compostel·la. Va ser professor a Ourense, Vigo, Basilea (Suïssa) i Bahia (Brasil); en l’actualitat fa classes a la Facultat de Filologia i Traducció de la Universitat de Vigo.

Especialista en lexicografia i onomàstica, va dedicar a la toponímia gallega i portuguesa la seva tesi doctoral. És membre del Seminari d’Onomàstica de la Reial Acadèmia Gallega.

Participà des de molt jove en la vida cultural de Galícia, en la revista infantil Vagalume i en el grup de teatre Antroido. Va ser secretari del PEN gallec i és membre del Club Palindromista Internacional.

Ha traduït al gallec obres de Georges Perec, Oscar Wilde, Baudelaire, Montaigne i d’altres. El seus llibres de poemes són: Fábrica íntima (1991, Premi de la Crítica), A torre da derrota (1992), Erros e tánatos (1996), Santos e defuntos (1999), Libra (2000, Premi de la Crítica), Elucidario (2001), Aire tamén é materiA (2008) i Fábulas contadas (2020).

Amb tots vosaltres, Gonzalo Navaza!Los comentarios están cerrados.