David Caño – XXII Festival de Poesia de la Mediterrània

David Caño, poeta en llengua catalana, activista cultural i recitador, va néixer a Olot el 1980. Es va donar a conèixer amb el premi Amadeu Oller de poesia i, en una dècada llarga de feina poètica lluminosa, directa i contundent, ha recollit la seva poesia en vuit volums: Barcelona (2007); He vist el futur en 4D (2009), Premi de Poesia Vila de Lloseta; PostMortem i I del no-res, TOT (2012); Teresa la mòmia, amb Lluís Calvo, i Res és ara ni això (2013); De Penitents a Desemparats (com dos carrers de Barna), amb Ricard Mirabete i fotografies en blanc i negre de Carles Mercader (2014); Nictàlgia (2017) i Un cos preciós per destruir (2019), poemari que li ha fet guanyar els Jocs Florals de Barcelona 2019.

D’una presència constant i proteica als escenaris, on porta el mester poètic, ha realitzat performances intenses en què mostra la seva vessant més orgànica i corporal. També ha participat en centenars de recitals arreu dels Països Catalans o en ciutats europees com ara Zadar, Zagreb, Brno, Berlín, Brussel·les, París, Lió o Mannheim. Un altre fet destacable són els espectacles musicals en què ha participat, al costat de Meritxell Gené, Lu Rois o, com aquests darrers cinc anys, formant part dels grups musicals Ovidi3 i Ovidi4, amb Borja Penalba, Mireia Vives i David Fernàndez.

Ha col·laborat a la revista Benzina, El Punt Avui, Directa, Núvol o Crític. Des de l’abril de 2020 dirigeix, amb Martí Sales, El Gos Cosmopolita.Los comentarios están cerrados.